Ezt a receptet férjem édesanyjának kézzel írt receptes könyvében találtam. Már többször megsütöttem, mert pihekönnyű – leginkább piskótához hasonlító – tésztája és finom íze van.
Ez a mennyiség egy nagy kuglófformához elég, én most mini kuglófformába töltöttem, de ahhoz sok volt, így még muffin is lett belőle
Citrom helyett lehet készíteni naranccsal is.
Hozzávalók:
5 tojás
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 citrom leve és reszelt héja
1 dl víz
1 dl étolaj
1 csomag sütőpor
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a citromlevet, reszelt citromhéjat, vizet, étolajat és a sütőporral elkevert lisztet is.
Jól összekeverem, majd óvatosan beleforgatom a tojások keményre vert habját.
Vékonyan kivajazott kuglófformába öntöm. Először 10 percig 190 fokon sütöm, majd további 30-40 percig 170 fokon.
Akkor kész, ha a közepébe szúrt tűre már nem ragad rá tészta.