Végtelenül egyszerű ennek a tejpitének az elkészítése, és sokkal finomabb, mint amennyire ezen a nem túl jól sikerült fotón tűnik. Cseresznye helyett meggyel is készülhet.
Hozzávalók:
4 tojás
5 dkg puha vaj
10 dkg cukor
egy kevés vaníliaesszencia (vagy vaníliás cukor)
1 dl tejszín
1 dl tej
6 dkg őrölt mandula
kb. 30 dkg magozott cseresznye
a tetejére: 1-2 maréknyi szeletelt mandula
a forma kikenéséhez vaj és liszt.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy 26 cm átmérőjű piteformát kivajazok, kilisztezek.
Egy tálban habosra keverem a tojásokat a vajjal és a cukorral, hozzákeverem a vaníliát, tejet, tejszínt és a mandulát.
A folyékony keveréket a sütőformába öntöm, és belepotyogtatom a cseresznyéket is.
A forró sütőbe teszem, majd kb. 10 perc sütés után rászórom a mandulaszeletkéket is (azért csak most, mert nem akartam, hogy lesüllyedjenek az aljára), és további kb. 20 perc alatt készre sütöm.