Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Narancsos-túrós kuglóf

2022. november 17. - Oliva receptjei

p1130132.JPG

Nemrégiben vettem egy kuglófsütő formát, amivel helyes mini kuglófokat lehet sütni, ezért most sorra sütöm a kuglófokat. Ez a mennyiség nekem 6 kisebb kuglófhoz volt elég, de megsüthető 1 nagy formában is, akkor a sütési idő kicsit több lesz.

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
20 dkg túró
1 narancs héja lereszelve
1 narancs leve (kb. fél deciliter)
1 tojás
1,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
10 dkg finom kristálycukor
csipet só

Először a tejet meglangyosítom, beleteszek egy evőkanálnyit a cukorból, belemorzsolom az élesztőt és langyos helyen felfuttatom.
A többi hozzávalót beleteszem a dagasztógép keverőtáljába, majd hozzáadom a felfuttatott élesztős tejet is, és jól kidolgozom a tésztát. Lefedve 45 percig langyos helyen pihentetem.
A kuglófformát vékonyan kivajazom*, elosztom benne a tésztát, majd további 30 percig pihentetem.
170 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütöm.

*Tipp: a mintás vagy recés formákat úgy lehet szép vékonyan, de egyenletesen kivajazni, hogy a megolvasztott vajat kenőecsettel viszem fel a forma belső oldalára.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr517981044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása