Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Polenta

2022. november 17. - Oliva receptjei

p1130458.JPG

A polenta az olasz konyha hazai népszerűsödésével együtt vált ismertté és kedveltté nálunk is, bár a hagyományos magyar konyha is ismer hasonló ételt puliszka néven.

Hozzávalók:
1 liter húsleves
20 dkg kukoricadara
só, bors, szerecsendió.

Egy lábosban felforralom a húslevest, és lassan beleszórom a kukoricadarát. Közben folyamatosan kevergetem egy fakanállal. Nagy lángon főzöm, és kevergetem továbbra is. Kb. 15-20 perc alatt készül el. Fűszerezem borssal, szerecsendióval és kevés sóval, de ha a húsleves elég sós, akkor a só el is maradhat.
A kész polentát kiöntöm egy megnedvesített vágódeszkára, négyzet alakúra formázom (a magassága kb. 1 – 15, cm), és hagyom kihűlni.

Amikor kihűlt, 6 részre vágom, és forró grillserpenyőben mindkét oldalán megpirítom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr417981188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása