Most málnával kísérletezgettem, és kétféle dzsemet is készítettem: kivivel, illetve mentás-citromfüves ízekkel.
Hozzávalók:
1380 g málna
300 g sztíviás befőzőcukor
8 g stabark (zselésítő)
fél citrom leve
5 kivi, meghámozva és kis kockákra vágva
6-8 mentalevél és ugyanennyi citromfűlevél, felaprítva.
A málnát, cukrot és zselésítőt összekeverem egy nagy lábosban és folyamatosan kevergetve felforralom.
Ekkor a felét kiveszem, összekeverem a menta- és citromfűlevéllel és üvegekbe töltöm.
A maradékhoz hozzákeverem a kivit, egyet rottyantok rajta, majd ezt is üvegbe töltöm.
*A málna és a cukor mennyisége változtatható, nekem pont ennyi málnám volt. Arra kell figyelni, hogy a stabark mennyisége a gyümölcs+cukor mennyiségének 0,5%-a legyen, de ez a használati utasításán is szerepel.