Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Marinált gomba

2022. november 23. - Oliva receptjei

gomba.JPG
Salátákhoz, hidegtálakhoz vagy köretként halak, húsok mellé is nagyon finom. Sajnos nem tudom mennyi ideig áll el a hűtőben tartósítószer nélkül, mert én általában pár napon belül felhasználom.

Hozzávalók:
1. fél kiló csiperkegomba
2. 3 evőkanál olívaolaj
3. 1 csapott evőkanál cukor
4. 1 kávéskanál só
5. 1 kávéskanál kakukkfű
6. 2 babérlevél
7. 4 szegfűszeg
8. 4 szegfűbors
9. 6 egész feketebors
10. 3 evőkanál tárkonyos ecet
11. 2 fokhagymagerezd, összezúzva
12. 1 evőkanál aprított petrezselyem
13. 1 evőkanál aprított kapor

A gombát megmosom; a nagyobbakat negyedekbe vágom, a kisebbeket felezem vagy akár egészben is maradhatnak.
A 2-9. hozzávalókat lábosba teszem, közepes hőmérsékleten melegítem. Amikor a cukor már olvad, beleteszem a gombát és az ecetet, megkeverem és kis lángon kb. öt percig főzöm. A gomba levet fog engedni, vizet nem kell ráönteni.
Hozzákeverem a fokhagymát, petrezselymet és kaprot, még 1-2 percig főzöm, majd forrón befőttesüvegbe töltöm. Lezárom, és ha kihűlt, mehet a hűtőbe.
Néhány óra múlva már használható, de egy nap múlva még finomabb!

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr8517986052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása