Ezt a receptet akkor használom, ha formára szaggatott kekszeket szeretnék készíteni: mivel sem sütőpor, sem élesztő nincs benne, így sütés közben nem híznak a kekszek és szépen megőrzik formájukat.
A rozmaring helyett más ízesítőt is lehet használni, de érdemes valamilyen fűszerrel mindenképpen feldobni az ízét.
Hozzávalók két tepsinyi mennyiséghez:
20 dkg liszt
17 dkg vaj
12 dkg reszelt sajt
1 teáskanál aprított friss rozmaring
1 teáskanál só
tetejére: 1 tojássárgája
A hozzávalókat összegyúrom (hogy könnyebben menjen, a vajat vékonyra szeletelve teszem a keverőtálba). Ha nem akar összeállni a tészta, 1 evőkanálnyi vizet tehetünk hozzá.
Ezután lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtom, kiszaggatom, tepsibe teszem (a tepsibe kell sütőpapír). A tetejét tojássárgájával megkenem (extra feltétként meg lehet szórni szezámmal stb.)
180 fokon kb. 20-25 perc alatt sül meg.