Mutatós és finom étel, nagyon jó vendégváró fogásnak is.
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
1-1 nagyobb sárgarépa, petrezselyemgyökér és szárzeller, hasábokra vágva
4 réteslap
5 dkg olvasztott vaj
1 tojássárgája
a mártáshoz:
4 dl húsleves
2 dl tejszín
15 dkg csiperke, szeletelve
1 evőkanál konyak
2 evőkanál szójaszósz
1 csomó friss petrezselyem, felaprítva
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret kevés sós vízben előfőzöm (ne legyen túl puha. A szárzellert nem kell előfőzni.) A zöldségekből egy keveset félreteszek: kis kockára vágom, majd a mártáshoz fogom felhasználni.
A többi zöldséget a kiklopfolt csirkemellekre teszem, a húst feltekerem. Egy réteslapot olvasztott vajjal megkenek, ráteszem a csirkemellet és óvatosan feltekerem, a szélét aláhajtva kis csomagot formázok belőle. A másik hárommal ugyanígy járok el. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire teszem, tetejüket tojássárgájával megkenem, és 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütöm.
Közben elkészítem a mártást: a húslevest és a tejszínt összeforralom, beleteszem a gombát és a zöldségeket. Kevés (hideg vízben elkevert) keményítővel besűrítem, majd ízesítem sóval, őrölt borssal, a konyakkal és a szójaszósszal, és beleszórom a petrezselyemzöldet is.
Burgonyapürével tálalom.