Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Töltött csirkemell rétestésztában sütve

2022. november 23. - Oliva receptjei

img_0473.JPG

Mutatós és finom étel, nagyon jó vendégváró fogásnak is.

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
1-1 nagyobb sárgarépa, petrezselyemgyökér és szárzeller, hasábokra vágva
4 réteslap
5 dkg olvasztott vaj
1 tojássárgája

a mártáshoz:
4 dl húsleves
2 dl tejszín
15 dkg csiperke, szeletelve
1 evőkanál konyak
2 evőkanál szójaszósz
1 csomó friss petrezselyem, felaprítva

A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret kevés sós vízben előfőzöm (ne legyen túl puha. A szárzellert nem kell előfőzni.) A zöldségekből egy keveset félreteszek: kis kockára vágom, majd a mártáshoz fogom felhasználni.
A többi zöldséget a kiklopfolt csirkemellekre teszem, a húst feltekerem. Egy réteslapot olvasztott vajjal megkenek, ráteszem a csirkemellet és óvatosan feltekerem, a szélét aláhajtva kis csomagot formázok belőle. A másik hárommal ugyanígy járok el. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire teszem, tetejüket tojássárgájával megkenem, és 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütöm.

Közben elkészítem a mártást: a húslevest és a tejszínt összeforralom, beleteszem a gombát és a zöldségeket. Kevés (hideg vízben elkevert) keményítővel besűrítem, majd ízesítem sóval, őrölt borssal, a konyakkal és a szójaszósszal, és beleszórom a petrezselyemzöldet is.
Burgonyapürével tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr5717985798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása