Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Mennyei csokis - mogyorós tekercs

2022. november 28. - Oliva receptjei

img_3439.JPG

Tömény csokis-mogyorós finomság, igazi ünnepi sütemény!

Hozzávalók:
5 tojásból sütött piskótatekercs - liszt helyett darált mogyoróval
20 dkg törökmogyoró
20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
fél dl + 2 dl tejszín
5 dkg porcukor
A mogyorót tepsire terítem, és 180 fokos sütőben 10 percig pirítom. Konyharuhára borítom, és a konyharuha sarkait összefogva jól átgyúrom a mogyorót, hogy a héja nagyrészt ledörzsölődjön.
Az így megtisztított mogyoró felét finomra ledarálom, másik felét durvára töröm. A darált mogyoróból öt evőkanálnyit a tésztához félreteszek, a többi a krémhez kell.
Ezután 5 tojásból piskótatekercset sütök, liszt helyett darált mogyoróval
Közben elkészítem a krémet: összeolvasztom a vajat, csokit, fél deci tejszínt és a porcukrot, majd belekeverem a mogyorót (a daráltat és az aprítottat is). Ha kihűlt, hozzákeverem a 2 dl tejszínből vert habot (a tejszínhabot ízlés szerint cukrozhatjuk is).
A piskótatekercset a krémmel megtöltöm és feltekerés után kívülről is megkenem. Hűtőben 1-2 órát hűtöm, hogy szépen lehessen szeletelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr1017989732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása