Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Padlizsános tortácska

2022. november 28. - Oliva receptjei

img_3563.JPG

Többször készítettem már olyan zöldséges ételeket, amik akár köretként, akár önálló fogásként megállják a helyüket. Ez is ilyen.

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
4 nagy paradicsom
1 kis fej hagyma, apróra vágva
1 szelet kenyér, morzsára aprítva
2 dkg reszelt parmezán
kakukkfű, rozmaring,
só, bors, olívaolaj, barnacukor
A paradicsomokat leforrázom, héját lehúzom, 4 cikkre vágom és kikaparom a magokat.
A cikkeket tepsibe teszem, sót, borsot, kevés barnacukrot szórok rá, és ráteszek 1-2 kis rozmaringágacskát. 200 fokos sütőben 20 percig sütöm.
Közben a padlizsánokat kis kockára vágom (egy centisnél ne nagyobbra).
Serpenyőben 4 evőkanál olívaolajon megsütöm a hagymát, majd hozzáteszem a padlizsánt is. Fűszerezem friss kakukkfűvel, sóval, és időnként kevergetve, közepes lángon húsz percig sütöm. Picit kihűtöm, majd hozzákeverem a kenyérmorzsát és a reszelt parmezánt.
Egy kisebb sütőtálat kivajazok. Alulra simítom a padlizsán felét, ráteszem a sült paradicsomot és beborítom a maradék padlizsánnal. 180 fokos sütőben 10 perc alatt összesütöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr4417989714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása