Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Fácánmell vargányamártással

2022. november 30. - Oliva receptjei

img_4221.JPG

Ez egy gyorsan elkészíthető vadétel, ügyelni kell rá, hogy a fácánmellet nem szabad sokáig főzni, mert nagyon száraz lesz. Mindenképpen vargányát vagy más karakteres erdei gombát javasolok hozzá.

Hozzávalók:
6 db fácánmellfilé
3 dkg szárított vargánya
2 dl forró víz
1 kis fej hagyma, felaprítva
2 dl húsleves
kakukkfű, rozmaring
2 csapott teáskanál keményítő
étolaj


A szárított gombákat 2 dl forró vízbe áztatom legalább fél órára, majd kiveszem és a levet nem öntöm ki!!! A nagyobb gombaszeleteket kisebbre vágom.
Egy serpenyőben 3 evőkanál olajon a besózott melleket elősütöm (mindkét oldalát nagyjából egy percig), majd kiveszem és félreteszem. A maradék olajon (szükség esetén pótlom) a hagymát megpirítom, felöntöm a húslevessel és a gomba áztatólevével. Felforralom, visszateszem bele a melleket, beleteszem a gombát, ízlés szerint sózom, kakukkfűvel/rozmaringgal ízesítem. Lefedve, kis lángon készre párolom – ez legfeljebb 20 perc. Ezután a keményítőt vízzel elkeverem és kicsit sűrítem vele a rántást.
Fűszeres sült édesburgonyával tálaltam.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr1117991626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása