Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Túrós batyu

2022. december 02. - Oliva receptjei

img_0064.jpeg

Leveles tésztát nem szoktam itthon készíteni, mert nagyon jó minőségűeket lehet már készen is kapni. Leginkább a már kinyújtott, sütőpapírral feltekert fajtát szoktam választani, mert ebből igazán gyorsan lehet finomságokat készíteni. Mint például ezt a batyut, ami igazából nem is túrós, mert az olaszok „sfogliatelle” nevű süteményéből vettem át a ricottás tölteléket hozzá.

Hozzávalók:
egy csomag készre nyújtott leveles tészta
2,2 dl tej
csipet só
5 dkg cukor
7,5 dkg búzadara
25 dkg ricotta
1 egész tojás, lazán felverve
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 narancs reszelt héja
A tejet kis edénybe öntöm, beleteszem a sót és a cukrot, majd felforralom és beleszórom a búzadarát. Folyamatosan kevergetve tejbegrízt főzök. Ha kész, átöntöm egy keverőtálba, hagyom kihűlni.
Amikor kihűlt, hozzáadom a ricottát, a felvert tojás felét, a fahéjat és a narancshéjat. Jól elkeverem.
A tésztalapot kiterítem és 3x4-es négyzetekre vágom (az sem baj, ha nem lesznek szabályos négyzetek). Mindegyik négyzet közepére teszek egy nagy kupacot a töltelékből, majd megformázom a batyukat: a tésztadarabok négy sarkát a töltelékkupac közepe fölött összecsippentem.
Sütőpapírral beterítek egy tepsit, rásorakoztatom a batyukat, a tetejüket megkenem a felvert tojás maradékával és 180 fokos sütőben aranyszínűre sütöm őket (nagyjából fél óra).

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr9017992998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása