Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Buggyantott tojás ördög módra

2022. november 03. - Oliva receptjei

p1130146_1.jpg

Nálunk nagyon kedvelt, gyors és egyszerű vacsoraétel az ördög módra készült buggyantott tojás. Gyerekkoromban a nagymamámmal együtt szoktam készíteni.

2 fő részére:

4 szelet pirítóskenyér

4 tojás

1 evőkanál só

2 evőkanál ecet.

A mártáshoz:

5 dkg húsos szalonna, kis kockákra vágva

1 nagy fej hagyma, felaprítva

1 dl fehérbor

1 evőkanál tárkonyecet

2 babérlevél

1 mokkáskanál kakukkfű

1 teáskanál őrölt pirospaprika

2 dl húsleves

1 evőkanál sűrített paradicsom

só, bors, csipetnyi őrölt csilipaprika.

Egy lábosban kisütöm a szalonnát, a zsírján megpirítom a hagymát. Felöntöm a borral, beleteszem az ecetet, babérlevelet és kakukkfüvet, majd kis lángon, fedő nélkül kb. 10 percig főzöm. Ekkor hozzáadom a húslevest, a sűrített paradicsomot, őrölt paprikát, ízlés szerint sózom, borsozom és - hogy ördögi legyen  – őrölt csilipaprikát is teszek bele. További tíz perc alatt készre főzöm.

Ezalatt elkészítem a buggyantott tojást: egy lábosban egy liter vizet forralok 1 evőkanál sóval és a 2 evőkanál ecettel. A tojásokat egyenként felütöm 1-1 csészébe, és amikor a víz már forr, óvatosan beleengedem őket. 3-4 percig főzöm, majd szűrőkanállal kiszedem.

Tálalas:  egy tányérra két szelet pirítóst teszek, minden szeletre 1 tojást ültetek. Meglocsolom a mártással és zöldsalátával körítem.

Forrás: Planétás receptkártyák

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr9517969536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása