Egy nagyon egyszerű ételt mutatok most: kevés vele a munka, csak fel kell tenni és miközben fő, lehet takarítani vagy újságot olvasni :)
Előkészület: egy kétkilós káposztának kb. a harmadrészét vékonyan felszeleteltem; egy fej hagymát felkockáztam, három gerezd fokhagymát felszeleteltem, és a csontos oldalasból levágtam hat szeletet.
Elkészítés:
Egy nagy lábosban, kevés forró olajon elősütöttem a húsokat. Nem kell sokáig sütni, csak annyira, hogy egy kis színt kapjon. A lábosban visszamaradt pörzsanyag pedig remekül fogja ízesíteni majd az étel szaftját.
A hús kivettem, és a maradék olajban átpirítottam a káposztát, hagymát és fokhagymát. Ment is vissza a hús, majd öntöttem hozzá egy pohár száraz fehérbort és egy kis vizet. Fűszerek: 2-3 babérlevél, só, őrölt bors és néhány szemes bors is, köménymag és 1-2 borókabogyó.
Lefedve, kis lángon puhára főztem, majd kevés rántással vékonyan berántottam.
Tálaláskor kevés tejföl és friss petrezselyem került rá.
Legközelebb a víz helyett sűrű paradicsomlevet öntök rá, és így egy lábosban fog elkészülni a paradicsomos káposzta sült oldalassal.