Hozzávalók:
7-8 db közepes sárga burgonya
5 dkg húsos szalonna, kis kockára vágva
1-2 szál póré karikázva,
3 dl húsleves
4 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál olivaolaj
bors, reszelt citromhéj, petrezselyemzöld, kapribogyó.
A krumplit meghámozom és egészben, sós vízben puhára főzöm (vagy héjastól megfőzöm, és utána hámozom, de én nem nagyon szeretem forrón hámozni).
Közben elkészítem az öntetet: a szalonna zsírját kiolvasztom, kicsit átpirítom rajta a pórét, ráöntöm a húslevest és felforralom, leveszem a tűzről.
Majd salátástálba öntöm, hozzáadom az ecetet és az olívaolajat is. A megfőtt krumplit még forrón felkarikázom, beleteszem az öntetbe, és ízesítem petrezselyemzölddel, reszelt citromhéjjal, borssal, és kevés kapribogyóval. Sózni csak óvatosan, mert a szalonna és húsleves is sós. Ízlés szerint az ízesítők mennyisége változhat.