Maradék sült csirke hasznosítására egy jó kis recept.
Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
2 fej hagyma, aprítva
2 közepes sárgarépa, darabolva
1 teáskanálnyi kakukkfű
1 liter csirkeleves
20 dkg sült csirkehús, darabolva
15 dkg zöldborsó
3 evőkanál sűrű joghurt (vagy tejföl)
1 gerezd zúzott fokhagyma
fél citrom leve
A forró olajon a hagymát, répát és kakukkfüvet 15 percig kevergetve párolom. Felöntöm a levessel, hozzáadom a zöldborsót, és további 10 perc alatt megfőzöm.
A zöldségek felét kiveszem, pürésítem, visszateszem a levesbe, és beleteszem a csirkehúst is.
Összekeverem a joghurtot a fokhagymával és citromlével, és ezt is a levesbe keverem.
Melegen tálalom.
Forrás: GoodFood