Tavaszi tekercset sokszor készítek, mindig más töltelékkel, ezért ennél a receptnél nem írok mennyiségeket, mert minden ízlés szerint változik.
Hozzávalók:
rizstészta lapok
Töltelékhez:
surimi rákhús
póréhagyma
2 tojásból készült omlett
petrezselyem
uborka
(minden vékony csíkokra vágva)
ami még lehet:
sárgarépa, sült csirkehús, gomba, stb.
A tölteléket rizslisztből készült tésztalapokba tekerem. Ehhez először egy nagy kerek lapos tálba kézmeleg vizet teszek. Ebbe beleteszek egy lapot, ami fél perc alatt megpuhul. Kiveszem, lecsepegtetem, ráteszem a tölteléket, és – mint a töltött káposztát – feltekerem.
Ha nincs nyers hozzávaló a töltelékben, akkor a tészta így már ehető, nem kell kisütni. Ilyenkor a tekercseket még egy salátalevélbe is tekerem.
Ha nyers hozzávalót is használok, akkor forró, bő olajban pár perc alatt kisütöm.
Ami viszont mindig ugyanaz, az a mártogatós receptje:
1 kis gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 lime leve
4 evőkanál halszósz
2 evőkanál barnacukor
1 teáskanál édes chiliszósz (vagy csak egy kevés aprított chili)