Ez egy igazi ünnepi fogás, készíthető marhabélszínből vagy sertés szűzpecsenyéből is.
Hozzávalók:
1 db vaddisznó szűzpecsenye
1 csomag friss levelestészta, készre kinyújtott
20 dkg gomba, tisztítva, apróra vágva
egy csomag petrezselyem, aprítva
1 kis fej vöröshagyma
2-3 ek. zsemlemorzsa
1 db tojás
vaj
só, bors.
A szűvazpecsenyét megtisztítom, sózom, borsozom és egy felforrósított serpenyőben minden oldalról pár perc alatt körbesütöm. Amíg hűl (teljesen ki kell hűlnie, csak akkor lehet a tésztába csomagolni), elkészítem a gombás ragut.
A hagymát kevés olajon megpirítom, beleteszem a gombát, petrezselymet, fűszerezem sóval és borssal. Pár perc pirítás után hozzákeverem a tojást, és annyi zsemlemorzsát, hogy lágy, kenhető tölteléket kapjak.
A levelestésztát kiterítem, rákenem a gombakrémet, közepére helyezem a húst, és óvatosan becsomagolom a tésztával, ügyelve, hogy a húst mindenhol egyenletesen körbevegye a gombás töltelék.
A csomagot tepsibe teszem, felvert tojással megkenem, és előmelegített sütőben, 200-220 fokon kb. fél óra alatt megsütöm.
Barnamártással és palacsintába tekert burgonyapürével tálalom.