Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Vaddisznó Wellington-módra

2022. november 09. - Oliva receptjei

p1080580.JPG

Ez egy igazi ünnepi fogás, készíthető marhabélszínből vagy sertés szűzpecsenyéből is.

Hozzávalók:

1 db vaddisznó szűzpecsenye
1 csomag friss levelestészta, készre kinyújtott

20 dkg gomba, tisztítva, apróra vágva
egy csomag petrezselyem, aprítva
1 kis fej vöröshagyma
2-3 ek. zsemlemorzsa
1 db tojás

vaj
só,  bors.

A szűvazpecsenyét megtisztítom, sózom, borsozom és egy felforrósított serpenyőben minden oldalról pár perc alatt körbesütöm. Amíg hűl (teljesen ki kell hűlnie, csak akkor lehet a tésztába csomagolni), elkészítem a gombás ragut.

A hagymát kevés olajon megpirítom, beleteszem a gombát, petrezselymet, fűszerezem sóval és borssal. Pár perc pirítás után hozzákeverem a tojást, és annyi zsemlemorzsát, hogy lágy, kenhető tölteléket kapjak.

A levelestésztát kiterítem, rákenem a gombakrémet, közepére helyezem a húst, és óvatosan becsomagolom a tésztával, ügyelve, hogy a húst mindenhol egyenletesen körbevegye a gombás töltelék.

A csomagot tepsibe teszem, felvert tojással megkenem, és előmelegített sütőben, 200-220 fokon kb. fél óra alatt megsütöm.

Barnamártással és palacsintába tekert burgonyapürével tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr2117974102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása