Bulgursalátához:
15 dkg bulgur
2,5 dl forró víz
3 evőkanál olivaolaj
1 citrom leve és kevés reszelt citromhéj
1 csomag petrezselyemzöld aprítva
6-10 db mentalevél aprítva
egy kb. 15 cm-es kigyóuborka, szeletelve
egy kisebb póréhagyma, szeletelve
csipet só
öntethez:
1 pohár natúr joghurt
némi aprított petrezselyemzöld
fél citrom leve
fasírthoz:
20 dkg főtt lencse
2 zsemle kockára vágva
1 fej hagyma, aprítva
1 gerezd fokhagyma, aprítva
1-1 teáskanálnyi pirospaprika, só, őrölt kömény
A bulgurra öntöm a forró vizet, majd kis lángon letakarva addig főzöm, míg felszívja a vizet. Ekkor tálba öntöm, villával átforgatom. Beleteszem a többi hozzávalót, és hűtőbe teszem.
A fasírt hozzávalóit összekeverem, golyókat formázok belőle és forró olajban kisütöm.
Tálalás előtt a joghurtos öntetet is összekeverem.