Egy tűzálló tál aljára elrendezgettem egy fej karfiolt, amit előzőleg kb. 10 perc alatt, rózsáira szedve előfőztem.
Erre került a mártás, majd az ízesített morzsával megszórom.
Mártás: 5 dkg vajon megdinszteltem 4 szál, karikára vágott újhagymát. Rászórtam 3 evőkanál lisztet, felöltöttem 4 dl tejjel és simára kevertem. Ízesítettem 2 evőkanál mustárral, kevés sóval, majd beleszórtam 10 dkg reszelt sajtot, és jól elkevertem, hogy a sajt felolvadjon.
Morzsa: késes aprítóba tettem a következőket:
3 szelet toast kenyér,
8 friss zsályalevél
4 db, olajban eltett aszalt paradicsom és 2-3 evőkanálnyi az olajából is.
A kész morzsát a mártással borított karfiolra szórtam és grillsütőben kb. 5 perc alatt készre sütöttem.