6 szelet sertéskarajhoz:
8 dkg füstölt szalonna, apróra vágva
1 evőkanál kapribogyó, apróra vágva
3 szardellafilé, apróra vágva
só, bors, mustár
3 dkg vaj
fél liter húsleves
1 fej hagyma, aprítva
1 púpozott evőkanál liszt
1,5 dl tejföl
A húst vékonyra klopfolom, sózom, borsozom és megkenem mustárral.
Összekeverem a szalonnát, kaprit és szardellát, és egyenletesen elosztom a hússzeleteken.
Összegöngyölöm, és cérnával megkötöm a tekercseket.
Egy serpenyőben vajat hevítek, gyorsan körbesütöm, rádobom a hagymát, azzal is pirítom, majd felöntöm húslevessel, és puhára párolom.
Amikor a hús megpuhult, a tekercseket kiveszem, és a levét a liszttel elkevert tejföllel besűrítem.
Zöldborsós rizzsel tálaltam. (Tálalás előtt a cérnát leveszem a húsról.)