Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

"Barbeque" oldalas

2022. november 30. - Oliva receptjei

img_4219.JPG

Ehhez a recepthez az oldalast először meg kell főzni, és utána a sütőben kap egy finom kérget.
Kerti grillezéshez is ajánlom, mert a nyers oldalas a grillsütőn nem sülne át, így viszont biztos a siker!
Hozzávalók:
1 kg oldalas
1 sárgarépa
1 szárzeller
1 vöröshagyma
só, bors
kb. 3 dl sör
kb. 6 dl víz
A barbecue-szószhoz:
1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
0,7 dl natúr paradicsomszósz
2 teáskanál Worchester szósz
2 teáskanál mustár
1 teáskanál só
fél teáskanál frissen őrölt bors
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál barnacukor

Az oldalast lábosba teszem, rászórom a karikára vágott zöldségeket:
img_4217.JPG
Felöntöm a sörrel és a vízzel (annyi folyadék kell hogy éppen ellepje és nagyjából fele annyi legyen a sör, mint a víz).
Sózom, borsozom és lefedve, kis lángon két óra alatt puhára főzöm. Közben elkészítem a BBQ-szószt: az összes hozzávalót kisebb lábosba teszem, és negyed óráig gyöngyözve összefőzöm.
A megfőtt húst a léből kiveszem, lecsepegtetem. (Eddig a pontig előző nap is elkészíthető, a kihűlt hús hűtőben másnapig eltartható.)
Ezután a húst sütőlapra teszem, jól körbekenegetem a mártással. 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütöm, közben időnként átkenegetem a szósszal. A sütést kerti grillsütőn is el lehet végezni, szerintem még finomabb lesz

img_4857.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr9717991622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása