Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Szalonszív

2022. november 11. - Oliva receptjei

p1100676.JPG

Természetesen az étel eredetije a szalontüdő, de a tüdőt nem szeretjük, ezért csak szívből készítem.

Hozzávalók:

3 sertésszív

4-5 babérlevél

5-6 szem egész feketebors

1 fej vöröshagyma, félbevágva

5 dkg vaj

5 dkg liszt

1 csapott evőkanál kristálycukor

1 fej vöröshagyma, apróra vágva

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

2-3 db ecetes uborka, kis kockára vágva

1 evőkanál kapribogyó

mustár, citromlé, só, pirospaprika

 A szívet megtisztítom, 2-3 darabba vágom, és a sóval, babérlevéllel, borssal és hagymával ízesített vízben (amennyi ellepi) megfőzöm (kb. 40 perc). A főzőlevet leszűröm, de nem öntöm ki, mert még kell! A szívet csíkokra vágom.

 A vajon a cukrot és lisztet megpirítom, beleteszem a hagymát, fokhagymát és tovább pirítom. Felöntöm a főzőlével, simára keverem, megszórom kevés pirospaprikával, majd beleteszem az uborkát, kaprit, szívet. Mustárral, sóval, citromlével beízesítem.

Tejföllel és zsemlegombóccal tálalom.

Ebből a mennyiségből 3-4 ember is jóllakik.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr3417976052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása