Szeretem a gyorsan elkészíthető egytálételeket, ez a lencsével gazdagított csirketál is nagyon finomra sikerült.
3 egész csirkecomb, lebőrözve és fél félbevágva alsó- és felsőcomb darabokra
8 dkg szalonna, kis kockákra vágva
1 fej hagyma, vékonyan felszeletelve
1 gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve
2 evőkanál paradicsompüré
1 dl bor
1,5 dl húsleves
5 dkg lencse
10 dkg kis fejű gomba (konzerv is lehet)
só, bors, kakukkfű, étolaj
Egy mélyebb serpenyőben a szalonna zsírját kiolvasztom, majd szűrőkanállal kiveszem a szalonnakockákat és félreteszem. A zsírban minden oldalukról gyorsan átsütöm a combokat, majd a szalonnára teszem.
A visszamaradt zsiradékban (ha nem maradt, étolajjal pótolom) megfonnyasztom a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadom a paradicsompürét, még egy percig pirítom, majd felöntöm a borral és a húslevessel. Beleteszem a lencsét, egy teáskanálnyi kakukkfüvet, és sózom, borsozom. (Sóval óvatosan, mert a szalonna és a húsleves is sós). Felforralom, majd beleteszem a csirkét, a szalonnát és a gombát, és a lángot mérsékelve, fedő alatt kb.fél óra alatt készre főzöm.
A végén pár percig fedő nélkül forraltam, hogy kicsit besűrűsödjön a leve.
Forrás : GoodFood