Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Párolt ököruszály

2022. november 15. - Oliva receptjei

p1110519.JPG

Hozzávalók:

1 kg marhafarok, feldarabolva
1 nagy sárgarépa, nagyobb darabokra vágva
1 nagy sárgarépa, kis kockára vágva
1 zellerszár, nagy darabokra vágva
1 nagy fej hagyma, cikkekre vágva
4-5 szál újhagyma, felkarikázva
2 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
1-2 kakukkfű ágacska vagy 1 teáskanálnyi szárított kakukkfű
3 dl vörösbor
3 evőkanál paradicsompüré
5 dl húsleves
1 csapott evőkanál barnacukor
1 kisebb zellergumó
2 nagy paradicsom, felkockázva
só, bors, olaj,
petrezselyemzöld a tálaláshoz

Egy nagy lábosban kevés olajat hevítek, és pár perc alatt körbesütöm a húsdarabokat, majd kiveszem, félreteszem. A maradék olajon a nagy darabokra vágott sárgarépát, zellerszárat és hagymát megpirítom. Visszateszem a húst, mehet bele a paradicsompüré, fokhagyma, babér és kakukkfű. Felöntöm a vörösborral és pár percig forralom, majd beleöntöm a húslevessel és lassú tűzön puhára főzöm. (Ha nem kuktában főzzük, akkor ennek bizony kell pár óra.)
Közben kis kockára vágott sárgarépát, zellert és újhagymát kevés sós vízben roppanós-puhára párolom, majd leszűröm és félreteszem.
Amikor a hús megpuhult, egy tálba kiszedem. A mártást leszűröm (ezek a zöldségek már nem kellenek), és nagy lángon, fedő nélkül besűrítem. Belekeverem a cukrot, a félretett párolt zöldségkockákat, és a paradicsomot. A húsra öntöm, és megszórom petrezselyemzölddel.
Forrás: Szakácsok könyve

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr5717979162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása