Gondoltam, ha már karácsony, akkor mégse a megszokott csirkesült legyen, így vettem két picinyke csibét. Tulajdonképpen ugyanúgy készíthető, mint a normál méretű, de javaslom, hogy ne fűszerezzük túl – pláne mindenféle ízfokozóval dúsított fűszerkeverékkel -, hadd érvényesüljön a csirke saját, finom íze.
Nálam most így készült:
A két csirkét megmostam, és jól leszárítgattam. Kb. öt deka vajat felolvasztottam és belekevertem a sót, borsot és 1 teáskanálnyi friss, aprított rozmaringot. Ezzel a keverékkel a csirkéket kívül-belül befűszereztem, a hasüregbe még dugtam egy-egy kisebb rozmaringágat és zellerlevelet.
Egy tepsiben megágyaztam a pipiknek: sárgarépát, petrezselyemgyökeret, szárzellert, vörös- és fokhagymát dobtam bele, erre került a hús.
Kevés fehérbort löttyintettem még alá, és fóliával lefedtem. 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megpuhult, ekkor levettem a takarást és pár percig sütöttem (grillfokozaton), hogy szép piros, ropogós legyen.
Burgonyás rétessel (receptjét IDE kattintva találod) tálaltam.