Nagyon laktató, kiadós és mutatós köret, ez a mennyiség 4-5 személy részére is elég.
Hozzávalók:
1 vajas-leveles tészta (pl. Tante Fanni)
40 dkg burgonya
5-10 dkg füstölt szalonna
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 tojás
2 dl tejföl
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
1 evőkanál aprított snidling
1 kávéskanál őrölt kömény
só
bors
1. A krumplit meghámozom, és kisebb kockákra vágva sós vízben megfőzöm, majd lecsepegtetem és tálba teszem.
2. A szalonnát kockákra vágom, és serpenyőben ropogósra sütöm, majd a krumplihoz öntöm.
3. A krumplihoz adom az összes többi hozzávaló (a tészta kivételével ), és jól elkeverem. Ha túl száraz lenne, tejfölt adhatunk még hozzá vagy esetleg tojást.
4. A tésztát széthajtogatom és a tölteléket a hosszabbik oldal mentén a tészta alsó harmadára halmozom. Feltekerem, sütőpapírral borított tepsire teszem, a tetejét megkenem tojássárgájával és 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütöm.