Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Budai májgaluskaleves

2022. november 16. - Oliva receptjei

p1120795.JPG

Hozzávalók:

25 dkg vegyes leveszöldség kockára vágva (sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert vettem)

20-25 dkg csirkemáj

1 tojás

1 dl tejföl

liszt

só, bors, majoranna

 Kevés olajat hevítek és a zöldségeket pár percig, kevergetve pirítom. Felöntöm vízzel (vagy húslevessel, úgy finomabb lesz), ízesítem sóval, borssal és majorannával, majd felforralom. Amikor felforrt, mérsékelem a tüzet és beleteszem a csirkemájakat is. Három-négy  percnyi főzés után a májakat kiveszem, és kihűtöm. A levest készre főzöm, majd egy kevés liszttel elkevert tejföllel behabarom.

Közben elkészítem a májgaluskát: a kihűlt májat almareszelőn lereszelem, hozzáadom az egész tojást, sót, borsot és majorannát, és annyi lisztet, hogy sűrű masszává álljon össze. Lobogó forró vízbe kiszaggatom, 2-3 perc alatt megfőzöm, leszűröm és a kész levesbe átteszem (lehet egyből a levesbe is szaggatni).

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr8617980238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása