Hozzávalók:
25 dkg vegyes leveszöldség kockára vágva (sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert vettem)
20-25 dkg csirkemáj
1 tojás
1 dl tejföl
liszt
só, bors, majoranna
Kevés olajat hevítek és a zöldségeket pár percig, kevergetve pirítom. Felöntöm vízzel (vagy húslevessel, úgy finomabb lesz), ízesítem sóval, borssal és majorannával, majd felforralom. Amikor felforrt, mérsékelem a tüzet és beleteszem a csirkemájakat is. Három-négy percnyi főzés után a májakat kiveszem, és kihűtöm. A levest készre főzöm, majd egy kevés liszttel elkevert tejföllel behabarom.
Közben elkészítem a májgaluskát: a kihűlt májat almareszelőn lereszelem, hozzáadom az egész tojást, sót, borsot és majorannát, és annyi lisztet, hogy sűrű masszává álljon össze. Lobogó forró vízbe kiszaggatom, 2-3 perc alatt megfőzöm, leszűröm és a kész levesbe átteszem (lehet egyből a levesbe is szaggatni).