Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Mézzel fényezett kacsacomb lencseágyon

2022. november 16. - Oliva receptjei

p1120748.JPG

A rozmaringos-mézes páctól nagyon finom ízletes és ropogós lesz a kacsa bőre. Ha valaki hagyományosan szeretné megsütni a kacsát, akkor is javaslom, hogy a majdnem készre sült kacsát kenegesse meg vele – finom lesz!

2 kacsacomb
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1 szál zeller
20 dkg lencse
2 evőkanál méz
1 teás narancslikőr
1 evőkanál aprított friss rozmaring

A kacsacombot 1 liter sós vízbe teszem, felforralom, a keletkező habot leszedem, majd lefedve lassan fél óráig főzöm.
A répákat és a zellert megtisztítom, felkarikázom.
A megfőtt combokat kiveszem a főzőlevéből, amiből egy fél liternyit hagyok a lábosban, a többit kiöntöm. A visszamaradt lébe teszem a lencsét és a zöldségeket és fél óra alatt megfőzöm.
A kacsacombot lecsepegtetem és átteszem egy tepsibe, aminek az alján rácsbetét van. Sózom, borsozom és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem, Kb. negyed óráig sütöm, ezután kiveszem, megkenegetem a méz-likőr-rozmaring keverékével és további 15 percig sütöm. Közben néhányszor még megkenegetem a mézes mázzal.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr6817980228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása