Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Pirított csirke Vadászné-módra

2022. november 16. - Oliva receptjei

p1120830.JPG

Hozzávalók:
4 csirkecomb
25 dkg gomba, tetszőlegesen felszeletelve
25 dkg paradicsom, kis kockákra vágva
1 fej hagyma, felaprítva
1 gerezd fokhagyma, felaprítva
tárkony
bő fél deci száraz fehérbor
petrezselyemzöld

bors
étolaj
liszt

A csirkecombokat sózom, borsozom és lisztbe forgatom. Egy serpenyőben kevés olajat hevítek és közepes hőfokon elősütöm combokat, majd kiveszem és félreteszem.
A visszamaradt olajon megpirítom a hagymát, hozzáadom a gombát, fokhagymát, a paradicsomot, fűszerezem sóval, borssal, kevés tárkonnyal és friss petrezselyemmel. Hozzáöntöm a bort, felforralom, majd a raguba visszateszem a csirkecombokat és alacsony hőfokon, lefedve készre főzöm.
Párolt rizzsel tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr817980260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása