Ebben az ételben a kissé mellőzött szárnyasaprólék jut főszerephez.
Hozzávalók (ebből a mennyiségből 3-4 ember is jóllakik):
1 nagy pulykanyak, 3-4 darabra vágva
1 csirkeszárny
20-30 dkg pulykazúza, mindegyik 4 darabra vágva
20-30 dkg pulykamáj, ez is nagyobb darabokra vágva
1 fej hagyma, felkockázva
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
2 sárgarépa, felkarikázva
1 fehérrépa, felkarikázva
1 zellerszár, felszeletelve
1 liter csirkeleves
1 dl száraz fehérbor
kakukkfű,só, bors,
Egy nagy lábosban olajat hevítek és megpirítom rajta a nyakat, szárnyat és zúzát.
Hozzáadom a hagymát és azzal is tovább pirítom.
Ezután beleteszem a sárgarépát, fehérrépát és zellert, ráöntöm a bort, és néhány percig forralom.
Felöntöm a csirkelevessel, ízesítem kakukkfűvel, borssal és ha szükséges, sóval is. Lefedve, mérsékelt lángon készre főzöm.
Közben a májat egy serpenyőben, kevés vajon megsütöm.
Az elkészült ételből kiveszem a húsokat, csak a lé és zöldség maradjon benne. Botmixerrel összeturmixolom, majd visszateszem a húst és a megsült májat is és tálalás előtt összemelegítem.
Ha kicsit pikánsabban szeretjük, tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt, citromkarikát és aprított zöldpetrezselymet.