Érdemes a paszternákot kiemelni a leveszöldségek sorából, és más szerepben is megkóstolni. Édeskésebb íze remekül összeillik a mézes-mustáros szósszal.
Pikk-pakk elkészíthető étel!
Hozzávalók:
60 dkg pulykacombfilé (vagy csirke), nagyobb darabokra vágva
30 dkg paszternák (2 nagy darab), hasábokra vágva
2 fej hagyma, finoman felaprítva
3 dl húsleves
2 evőkanál méz
2 evőkanál mustár
1 kávéskanál kakukkfű
só, bors
friss petrezselyem.
Egy serpenyőben olajat hevítek, és a húsdarabokat pár perc alatt barnára pirítom, majd kiveszem és félreteszem. A serpenyőben visszamaradt olajon 4-5 percig dinsztelem a hagymát, majd visszateszem a combfiléket, ráöntöm a húslevest, amibe előzőleg elkevertem a mézet és a mustárt. Fűszerezem kakukkfűvel, borssal és sóval, de óvatosan, mert a húsleves is sós. Lefedve, alacsony hőfokon kb. fél óra alatt készre főzöm.
Friss petrezselyemmel megszórva tálalom.