Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Sertéskaraj diplomata módra

2022. november 17. - Oliva receptjei

p1140858.JPG

Kicsit régimódi recept, de egészen finom! Friss idénysalátával tálalva könnyebb vacsora lett belőle.

8 szelet sertéskaraj
20 dkg csirkemáj
1 fej hagyma
10 dkg gomba
2 szikkadt zsemle
majoranna
1 tojás
só, bors
a besamelhez: 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl tej.
a tetejére reszelt sajt
A karajt besózom, lisztbe forgatom és felhevített olajon mindkét oldalát elősütöm. Ezután kevés fehérbort öntök rá (vagy vizet) és fedő alatt puhára párolom.
Közben elkészítem a tölteléket: a kockára vágott hagymát, gombát és májat olajon megpirítom. Keverőtálba teszem, hozzáadom a beáztatott és kinyomkodott zsemléket és a tojást, fűszerezem sóval, borssal és teáskanálnyi majorannával. Ezután késes robotgépben az egészet pépesre aprítottam.
A hússzeleteket tepsibe teszem és mindegyik szeletre egy nagy kupac tölteléket halmozok. Vékonyan bevonom a besamelmártással, szórok rá reszelt sajtot, és forró sütőben kb. 10 perc alatt pirosra sütöm.
(Besamelmártás készítése: a vajat felolvasztom, megpirítom rajta a lisztet, majd felöntöm a tejjel és habverővel kevergetve tovább főzöm, míg sűrű és csomómentes lesz. Most nem kell fűszerezni).

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7017981322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása