Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Vaddisznócomb Eszterházy-módra

2022. november 17. - Oliva receptjei

p1130223.JPG

Kaptam egy szép darab vadhúst. A comb viszonylag szárazabb húsrész, ezért valami szaftosat akartam belőle készíteni. Másrészt már régóta készülök arra, hogy Eszterházy-rostélyost főzzek, így most összeraktam a kettőt. Természetesen az étel – az eredeti recept szerint – marharostélyosból is elkészíthető.

Hozzávalók 4-6 fő részére:

kb. 1 kg-os vaddisznócomb (csont nélkül)
50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller), zsülienre vágva
liszt
1 fej hagyma, felaprítva
2 dl fehérbor
2 babérlevél
1 teáskanál mustár
fél citrom reszelt héja
2 dl tejföl
pici cukor
só, bors, étolaj
petrezselyemzöld

Az alaposan megtisztított és lehártyázott vadhúst kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágom. Sózom, borsozom és lisztbe forgatom. Egy nagy, magas falú serpenyőben (aminek fedője is van), olajat hevítek és a hússzeleteket pár perc alatt elősütöm, majd kiveszem és félreteszem.
A maradék olajon (ha kell, pótolom) egy evőkanál lisztet pirítok, rászórom a hagymát, majd felöntöm egy deci vízzel (vagy ha van, akkor húslevessel), beleöntöm a bort és simára keverem. Fűszerezem sóval, borssal és babérlevéllel. Ebbe a szószba teszem vissza a hússzeleteket és lefedve puhára párolom.
Közben a leveszöldségeket egy másik edényben kevés olajon megpirítom, majd megpárolom (ne legyen túl puha).
Ha a hús elkészült, a szaftot ízesítem mustárral, reszelt citromhéjjal, kevés cukorral és aprított friss petrezselyemzölddel. Belekeverem a tejfölt és a zöldségeket, óvatosan átforgatom és tálalhatom is.
Köretként főtt spagettit vagy galuskát adhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr4117981134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása