Ez a sütit akkor találtam ki, amikor pár napig csak fehér ételeket ehettem.
A tésztához:
5 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
7 dkg kókuszreszelék
4 evőkanál finomliszt
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín, habbá verve,
2 evőkanál triple sec (ha gyerekek is esznek belőle, akkor kimaradhat)
5 evőkanál porcukor
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Hozzákeverem a kókuszt és a lisztet.
Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelek, rásimítom a habot – kb. 1 cm vastagságúra – és 180 fokon negyed óra alatt megsütöm.
Innentől kezdve a lépések ugyanazok, mint a piskótatekercs készítésénél: a kisült tésztát egy liszttel vékonyan meghintett, tiszta konyharuhára borítom úgy, hogy a sütőpapír legyen felül. A sütőpapírt gyorsan lehúzom és a tésztát a konyharuha segítségével feltekerem.
Közben a krém hozzávalóit összekeverem: először a mascaroponét a cukorral és a likőrrel, majd a tejszínt is beleforgatom.
A tésztát kicsavarom, krémmel megtöltöm és feltekerem. Nekem egy kevés krém még kimaradt, azzal a díszítettem a tetejét.