A tésztához:
25 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 csipet só
5 tojás
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
A tetejére:
5 dkg puha vaj
4 evőkanál darált mák
5 dkg darált mandula (ha nincs, akkor liszt)
8 dkg cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
fél citrom reszelt héja
valamint szilva, magozva, felezve
A tésztához először a vajat a cukorral és csipetnyi sóval habosra keverem (géppel), majd egyenként belekeverem a tojásokat, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát 26 cm átmérőjű tortaformába simítom (de lehet szögletes tepsiben is sütni).
A tetejét kirakom szilvával.
Erre került a mákos morzsa, ami a következőképpen készül: az összes hozzávalót géppel összekeverem. Nem fog összeállni, olyan állaga lesz, mint a vizes homok a tengerparton. Maroknyi adagokban a tészta tetejére morzsálom.
180 fokos sütőben 45 perc alatt sült meg, az utolsó öt perben felső sütés üzemmódra állítottam, így ropogós lett a tetején a morzsa.