Nagyon csokis, nagyon tömény, nagyon finom!!!
30 dkg étcsokoládé
8-10 dkg finomliszt
fél teáskanál sütőpor
késhegynyi só
3 tojás
12 dkg puha vaj
7 dkg porcukor
7 dkg barnacukor
a töltéshez:
15 dkg mascarpone
2 evőkanál rum
1-2 evőkanál porcukor
1. A csokit vízgőz felett megolvasztom.
2. Egy tálban a lisztet (először csak 8 dekányit), sütőport és sót összekeverem.
3. Gépi habverővel habosra keverem a vajat a cukrokkal, majd hozzákeverem a tojásokat is. Ezután óvatos mozdulatokkal beleforgatom a lisztet és az olvasztott csokit is. A tésztának nagyjából olyan sűrűnek kell lennie, mint a muffintészta: vagyis folyékony, de azért ne folyjon szét, ha tepsire teszem. Ha túl folyékony lenne, belekeverem még a maradék lisztet is.
Ezután egy tepsire sütőpapírt teszek, és egymástól 2-3 cm távolságra teáskanálnyi kis kupacokat teszek, majd kb. 10 perc alatt megsütöm. Sütés közben a kupacok lelapulnak, kicsit szétterülnek, ezért kell nagyobb távolságot tartani közöttük.
A kisült tallérokat rácson kihűtöm. A töltelék hozzávalóit jól elkeverem, és kettesével összeragasztom vele a sütiket.
A mascarponés krém helyett lekvárt, nutellát stb. is lehet használni.