Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Gombás - májas zsemlefelfújt

2022. november 22. - Oliva receptjei

Ezt a felfújtat minden olyan ételhez ajánlom, amihez a zsemlegombóc is passzolna. Jól jöhet olyankor, amikor népesebb vendégsereget kell megetetni, mert gyorsan elkészíthető, előre lehet dolgozni, és a mennyiség simán duplázható: ebben az esetben vagy két formában lehet sütni, vagy akár egy magasabb falú tepsiben.
Hozzávalók:
5 db barna császárzsemle (vagy bármilyen más zsemle)
4 dl meleg tej
15 dkg csiperkegomba, feldarabolva
15 dkg csirkemáj, szinten kis darabokra vágva
1 fej hagyma felaprítva
2 gerezd fokhagyma felaprítva
egy csokor petrezselyemzöld felaprítva
2 tojás
só, bors, majoranna
A zsemlét kis darabokra tépkedem, tálba teszem és leöntöm a meleg tejjel, állni hagyom.
Egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, májat és a fokhagymát is. Kevergetve néhány percig pirítom, majd a tűzről levéve hűlni hagyom.
A zsemléhez adom a gombás-májas keveréket, két tojást, egy kávéskanálnyi majorannát, az aprított petrezselymet és ízlés szerint sót, borsot. Jól összekeverem.
Egy szögletes kenyérsütő formát (vagy őzgerincet) jó alaposan kivajazok, belesimítom a masszát és 200 fokos sütőben fél óra alatt megsütöm.
Mielőtt kiborítom a formából, érdemes picit pihentetni, mert egyrészt úgy könnyebben kifordul a megsült felfújt, másrészt szeletelni is biztosan szebben lehet majd. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr217985236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása