Ezt a pácolási módszert akkor alkalmazom, amikor nagyobb darab vadhúst (pl. comb) szeretnék elkészíteni akár ragunak, akár sültnek.
Egy kb. 1 kilós hús pácolásához lábosba teszek:
2,5 - 3 liter vizet,
egy sárgarépát és egy fehérrépát megtisztítva, felkarikázva,
egy kis darab zellert
2-3 borókabogyót (kés lapjával kicsit összezúzom)
5-6 szem borsot
fél dl tárkonyecetet
2 babérlevelet.
A fűszeres levet felforralom, lassan gyöngyözve még negyed óráig főzöm, majd kihűtöm.
A vadhúst tálba teszem, és leöntöm a páclével (a zöldségeket is beleteszem). Fontos, hogy a lé a húst teljesen ellepje. Hűtőszekrényben legalább egy napig érlelem. Ezután a hús a recept szerint használható, a páclevet és a zöldségeket kiöntöm, nincs már szükség rá.
A páclébe sót nem kell tenni!