Kicsit időigényes süti, de megéri a munka, nagyon finom süti! Kb. 70 darab lesz ebből a mennyiségből.
Hozzávalók:
tésztához:
20 dkg liszt
1,5 dkg kakaópor
15 dkg darált mandula
12 dkg porcukor
1 csipet vaníliaőrlemény
2 tojás sárgája
2 teáskanál rum
17 dkg vaj, kis darabkákra vágva
a tetejére:
20 dkg sárgabarackzselé
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál narancslé
30 dkg marcipánmassza
1,2 dl tejszín
5 dkg méz
3 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
A lisztet és a kakaóport átszitálom, és a többi hozzávalóval összegyúrom. Hűtőben pihentetem egy órán át.
Közben a barackzselét, narancslevet és –héjat összefőzöm, és ha darabos a zselé, akkor simára turmixolom. Félreteszem hűlni.
A tésztát fél cm vastagságúra nyújtom, kicsi szív alakú formával kiszúrom. Sütőpapírral borított tepsire teszem őket, és 160 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm. Közben a marcipánmasszát is kinyújtom (kb. 2 mm-esre), és ugyanannyi szívecskét szúrok ki belőle, mint a tésztából.
Ha a tésztaszívek kihűltek, megkenem őket baracklekvárral, mindegyikre teszek egy marcipánszívet, és egy órát száradni hagyom.
A bevonáshoz a tejszínt, a mézet, a vajat és a csokit összeolvasztom, és bevonom vele a sütiket. Pár órára ismét félreteszem, hogy a bevonat megszáradjon.