Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Répaleves

2022. november 24. - Oliva receptjei

repaleves.JPG

Nem is hittem volna, hogy egy snassz répaleves ilyen finom lehet! Sajnos csak fél adagot csináltam belőle kettőnknek, pedig nem lett volna gond a maradék elfogyasztása sem!

Hozzávalók 4 tányér leveshez:
40 dkg sárgarépa, megtisztítva, felkarikázva
5 dl húsleves
2 dl tejszín
1 babérlevél
1 fej hagyma
1 teáskanál szárított kapor
só, bors, citromlé, olaj, szerecsendió
A répakarikákat a húslevesben megfőzöm (ne legyen túl puha, mert nem jó, ha szétesik), majd egy szűrőkanállal kiszedem őket. Néhányat félreteszek a tálaláshoz.
A hagymát felaprítom, olajon megdinsztelem és beleteszem a levesbe. Hozzáadom a babérlevelet és a kaprot; sózom, borsozom, öt percig főzöm. Átöntöm a turmixba, beleteszem a répát is és simára turmixolom.
Mehet vissza a lábosba, hozzáöntöm a tejszínt, kevés citromlével és reszelt szerecsendióval ízesítem. Csak annyi ideig melegítem, hogy a tejszínnel lehűtött leves ismét forró legyen. A félretett répakarikákkal tálalom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr117986816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása