Hozzávalók:
50 dkg liszt (én teljes kiőrlésű tönkölylisztet és finomlisztet használtam, fele-fele arányban)
25 dkg tepertős
kb. 2,5 dl joghurt
3 dkg élesztő
1+1 tojás
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt bors
A joghurtot meglangyosítom, belekeverem az elmorzsolt élesztőt és a tojást.
A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a joghurtos keveréket és a tésztát összedolgozom, közepesen lágy állagú legyen. Letakarva, meleg helyen fél óráig pihentetem.
Eközben a tepertőt ledarálom, sóval és frissen őrölt borssal ízesítem.
A tésztát kinyújtom kb. 30x40 cm-esre. Megkenem a tepertőkrémmel (a tészta peremét nem), majd a leveles tésztáknál szokásos módon hajtogatom:fentről-lentről-jobbról-balról.
30 perc pihentetés után újra nyújtás, hajtogatás, majd ismét pihentetés, nyújtás. (legalább háromszor kell ismételni a hajtogatást, de négyszer még jobb, mert levelesebb lesz).
Végül a kinyújtott tészta tetejét tojással lekenem, késsel rácsmintát vágok bele, és éles késsel kockákra vágom. (Lehet pogácsaszaggatóval kerek formákat is szaggatni, de akkor a maradék tészta újraformázása után már nem lesznek szép leveles pogik.)
Sütőpapírra teszem és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm.