Hozzávalók két főre:
2 adag gnocchi
2 édesköménygumó, vékonyra szeletelve
1 citrom leve és reszelt héja
5 dkg mascarpone vagy más tejszínes krémsajt
2 dl tejszín (nem főzőtejszín!!)
kis csomó aprított petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
12 nagyobb garnéla
A garnélákat forró olívaolajban 1 perc alatt megsütöm, a serpenyőből kiveszem, és tálalásig melegen tartom.
A felszeletelt édesköményt két evőkanálnyi olívaolajon, közepes lángon sütni kezdem. 3 perc után hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd kevergetve aranyszínűre sütöm (ez kb. 10 perc). Ekkor hozzáöntöm a citromlevet, és mehet bele a citromhéj, petrezselyem, krémsajt és a tejszín is. Még egy percig főzöm, hogy a krémsajt szépen elolvadjon a tejszínes szószban. Hozzákeverem az időközben kifőzött gnocchit és a garnélákat, majd rögtön tálalom.
Tipp: gnocchi helyett szélesmetélttel is készíthető!