Egy külföldi szakácskönyvben találtam ezt a receptet, és kíváncsi voltam, hogyan fog ízleni a borsóleves tejszínnel és főtt sonkával. Nos, a recept egyszerűsége ellenére olyannyira ízlett, hogy a receptet ide is el kell mentenem
Hozzávalók 2 nagy tányér leveshez:
1 kis fej hagyma, felaprítva
1 kisebb sárgarépa kis kockákra vágva,
1 zellerszár, kis kockákra vágva
2 dl zöldborsó
fél liter csirkehúslé (vagy más alaplé)
5 dkg főtt sonka, kis kockára vágva
1 csapott evőkanál liszt
1 dl tejszín
só, bors, olaj
Olajat forrósítok egy lábosban és kevergetve megpirítom rajta a hagymát, répát, zellert. Rászórom a lisztet, egy percig még kevergetve pirítom, majd felöntöm a húslevessel. Beleteszem a zöldborsót és a sonkát, 10 percig (illetve amíg a zöldségek kellően megpuhulnak) lassan főzöm. Közben borssal fűszerezem és sózom, ha szükséges. Belekeverem a tejszínt is, még egy perc főzés – és már kész is!