Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Gombás fácán

2022. december 01. - Oliva receptjei

img_4445.JPG

Ez is egy olyan étel, amivel sokat nem kell foglalkozni: miután feltettem, fedő alatt szépen párolódott magában.
Nem csak fácánból, hanem csirkéből is nagyon finom lehet.

Hozzávalók:
4-4 db fácáncomb és –mell
2 nagy sárgarépa
2 zellerszár
1 nagy fej hagyma
1,5 dl száraz fehérbor
2-3 dkg szárított vargánya
1 üveg (280 g) csiperkegomba (apróbb fajta)
2 dl zöldborsó
2 dl tejföl
1 nagy kanál liszt
étolaj
Előkészületek:
A húst megsózom; a zellert, répát és hagymát kis kockákra vágom; a szárított gombát meleg vízbe áztatom.
Elkészítés:
Egy nagyobb lábosban (én a kedvenc vaslábosomat használtam) olajat hevítek és a húsdarabokat pár perc alatt megpirítom, majd kiveszem. Az olajat pótlom, majd mehet a lábosba a répa, hagyma zeller, ezeket is megpirítom, időnként kevergetve, kb. öt percig. Ráöntöm a bort, nagy lángom forralom, majd visszateszem a húsdarabokat. Ráöntöm a gomba áztatólevét, majd alacsony lángon, lefedve megpárolom. (Szükség esetén vizet vagy alaplevet lehet még ráönteni). Amikor majdnem kész, beleteszem a csiperkét, az áztatott vargányát és a zöldborsót, majd behabarom a tejföl és liszt keverékével. Ekkor még sózni is lehet. (A habarásban a liszt mennyisége attól is függ, hogy több vagy kevesebb lével készült az étel, ezt ízlés szerint lehet beállítani.)
Krumpligombócokkal tálaltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7617992258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása