Először azt akartam írni, hogy ha marad egy kis sült sütőtök, akkor használjátok fel ehhez a sütihez. De ez annyira finom, hogy inkább azt ajánlom: amint megsült az illatos sütőtök, gyorsan tegyetek félre belőle 18 dekányit!

A sütemény elkészítése nem bonyolult, és nem is időigényes.
Hozzávalók a tésztához:
18 dkg sült sütőtök, kihűtve, pürésítve (nem kell botmixerezni, elég villával összetörni)
4 db közepes méretű tojás
20 dkg barnacukor
10 dkg finomliszt
5 dkg darált mák
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csapott teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Krém:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín, habbá verve
4-5 evőkanál narancslekvár (lehetőség szerint olyan, amiben narancshéj darabkák is vannak)
1 narancs reszelt héja
1-2 evőkanál porcukor
A tészta elkészítése:
A lisztet egy tálba szitálom, hozzákeverem a mákot, szódabikarbónát és a fűszerkeveréket.
Egy másik tálban robotgéppel habosra keverem az egész tojásokat a barnacukorral. Hozzákeverem a sütőtökpürét, majd a lisztes keveréket is beleforgatom.
Egy nagy méretű tepsit (gáztepsit) sütőpapírral borítok és elsimítom rajta a tésztát.
180 fokos sütőben nekem 14 perc alatt sült meg hőlégbefúvás funkción.
A sütőtök miatt a tészta szaftosabb lesz, mint a hagyományos piskóta, érdemes ezért vigyázni, nehogy túlsüssük.
A kész tésztalapot tiszta konyharuhára borítom, rögtön feltekerem és hagyom kihűlni.
Közben elkészítem a krémet: a mascarponét kikeverem a porcukorral (ennek a mennyisége ízléstől függ, de a tészta elég édes, így már nem kell sok cukor a töltelékbe), majd belekerevem a narancslekvárt és a frissen lereszelt narancshéjat, végül óvatosan beleforgatom a tejszínhabot.
A kihűlt tésztát vigyázva kitekerem, a krém nagy részét egyenletesen eloszlatom rajta, és szorosan (de azért ne túlságosan) feltekerem. A maradék krémmel vékonyan bevonom kívülről is. Kandírozott narancshéjjal díszítem.
Hozzávalók egy rúdhoz:








