Gyorsan elkészíthető vacsora; friss saláta illik hozzá.
Hozzávalók:
1 fej hagyma, felaprítva
2 dkg vaj
5 dkg szalonna, kis kockákra vágva
1 evőkanál liszt
3 nagyobb csiperkegomba, felszeletelve
25 dkg darált hús (sertés-, csirke- vagy pulykahús is lehet)
1 bögre húsleves
1-2 ágacska kakukkfű
1 csomag levelestészta (kinyújtott)
a kenéshez egy tojássárgája.
Egy serpenyőben megolvasztottam a vajat, aranyszínűre sütöttem a hagymát. Hozzáadtam a gombát és a szalonnát, kevergetve 2-3 percig sütöttem, majd belekevertem a darált húst is, és még öt percig sütöttem, amíg a hús is barna lett. Ekkor rászórtam a lisztet, elkevertem, felöntöttem a húslevessel, és fűszereztem sóval, kakukkfűvel. Egy-két percig kevergettem, míg besűrűsödött.
A kész ragut elosztottam négy szufléformába, és hagytam kicsit hűlni.
Közben a kinyújtott levelestésztából négy kört vágtam ki: a körök átmérője 2 cm-rel nagyobb legyen, mint a szufléforma átmérője. Ezekkel a tésztakörökkel lefedtem a formákat, és a tésztát jó alaposan a forma széléhez nyomkodtam (bár sütés közben így is feljött ). A tetejét megkentem tojássárgájával. 200 fokos sütőben fél óra alatt készre sütöttem.