Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Palacsinta csirkés túrókrémmel töltve

2022. november 03. - Oliva receptjei

p1190653s_1.jpg

Nem sikerült jól a fotóm, de mindenképpen meg akarom örökíteni ezt a receptet, mert egyrészt nagyon finom, másrészt igazán egyszerű elkészíteni, bármikor jól jön, ha egy gyors vacsorát vagy könnyű ebédet szeretnék összeütni.

Most hat palacsintát készítettem kettőnknek, de nagyon laktató, kettőnél többet fejenként nem is tudtunk megenni.

Hozzávalók:

6 db palacsinta (vastag tésztás most jobb)

25 dkg tehéntúró

35 dkg csirkemellfilé

1 csokor snidling felaprítva

3 dl tejföl

5 dkg sajt reszelve

 A csirkemellet nagyobb csíkokra vágom, sóval és borssal fűszerezem, majd serpenyőben kevés zsiradékon megsütöm. A kisült húst még kisebb darabkákra vágom (persze lehet rögtön kis kockákra vágni a húst és úgy megsütni), keverőtálba teszem és hozzáadom: a túrót, a snidlinget, sót, fehérborsot és néhány kanál tejfölt, hogy jól keverhető, de sűrű tölteléket kapjak.

 A palacsinta közepére egy nagy adag tölteléket teszek, és párnácska alakúra összehajtom. Egy tepsibe sütőpapírt teszek, ráteszem a töltött palacsintákat. A tetejét tejföllel meglocsolom, reszelt sajttal megszórom és forró sütőben addig sütöm, míg a sajt ráolvad és pirosra sül.

Friss, leveles saláta illik hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr9117969524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása