Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Csirkeleves májgombóccal és raviolival

2022. november 09. - Oliva receptjei

p1090052.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

800 g darabolt csirkehús (combot, szárnyat vettem)
1 nagy sárgarépa,
1 nagy fehérrépa,
1 zellergumó,
1 karalábé,
1 kis csokor zeller,
1 kis csokor petrezselyem,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só, egész bors,
sáfrány,
borókabogyó

csirkemájgombóchoz:
20 dkg g csirkemáj,
1 gerezd fokhagyma,
1 csipet majoránna,
1 csipet kakukkfű,
2 tojás,
1 zsemle,
só, bors,
néhány parajlevél

vargányás derelyéhez:
tészta: 10 dkg liszt, 1 tojás
töltelék: 6 gramm szárított vargányagomba,
1 kis csokor petrezselyem, kakukkfű, 1 kis fej vöröshagyma,  1 gerezd fokhagyma, olívaolaj

 A csirkehúst másfél liter hideg vízben felteszem főni. Ha felforr, lehabozom, és hozzáteszem a zöldségeket. 2 óra alatt lassan, gyöngyözve megfőzöm.

Közben a csirkemájat és a zsemlét ledarálom, és a többi hozzávalóval összekeverem, gombócot formázok belőle.

A raviolihoz először a tölteléket készítem el: az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és gombát olajon lepirítom, sóval, petrezselyemmel, kakukkfűvel ízesítem.

A tésztát összegyúrom, vékonyra nyújtom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A tésztakarikák szélét felvert tojással megkenem, megtöltöm, félbehajtom, és villával lezárom a széleit.

Sós vizet forralok, először a raviolikat, majd a májgombócokat főzöm ki.

A kész levest a gombócokkal és a raviolival tálalom.

(Forrás: Konyhaművészet)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7917974336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása