4 db csirkemellfilé
4 szelet főtt, füstölt tarja
kevés liszt
1,5 dl tejszín
csemege uborka, kapribogyó, zöldbors ízlés szerint
1 citrom leve és reszelt héja
5 dkg fetasajt
A csirkemellet kiklopfolom, egy-egy szelet tarját fektetek rájuk, majd mindegyiket felgöngyölöm, összetűzöm, lisztbe forgatom, olajon körbesütöm.
Felöntöm tyúkhúslevessel, és puhára párolom. Ekkor annyi tejszínt öntök hozzá, hogy a szaft mennyisége elegendő legyen, majd kicsit összevagdalt kapribogyót, gyufaszálra vágott ecetes uborkát és zöldborsot teszek hozzá, és a mártásba morzsolom a fetát is. Végezetül citromhéjjal és kevés citromlével ízesítem.
Gombás rizzsel tálalom.
- Váncsa István receptje -